Dette året har jeg gjort noen grep som har fungert utrolig bra

I fjor synes jeg at høsten var lang, spesielt november var mørk og energien min ble lavere og lavere i høstmånedene før julemåneden desember og snøen kom og lysnet det hele.

I september i fjor hørte jeg meg selv si, jeg har egentlig ikke energi, jeg er sliten, jeg sover dårlig, jeg har egentlig ikke matlyst. Livet går jo i bølgedaler, humøret kan ikke alltid være på topp. Men for meg er dette starten på en nedadgående kurve og det ønsker jeg ikke.

Jeg jobber for meg selv, jeg lever av å gi energi til andre, da trenger jeg å være i god balanse, med batteriene godt ladet.

 Så jeg evalulærte ved å stille meg tre viktige spørsmål;

  1. Hva hadde gått bra i fjor høst?
  2. Hva kunne blitt bedre?
  3. Hva ble læring?

Og den evalulæringen var gull verdt.

Hva lærte jeg?

Jeg så at starten på min lave energi, var at jeg ikke fikk tid til å trene eller se venner.

Jeg hadde så mye å gjøre, over lengre tid, og hadde droppet en del morsomme ting jeg pleier å gjøre. Prioriterte jobb, med mye forberedelser på kveldene. Jeg er veldig glad i jobben min, så dette er ikke helt uvanlig arbeidsform for meg.

Læringen var at jeg hadde vært ubevisst på hva jeg trenger å ha som fundament for god balanse. «Balansekassa mi» må bestå av;

Og viktig tillegg for meg;

Så dette året har jeg sørget for å tenke helt annerledes.

Det er heldigvis like mye å gjøre, det er jeg utrolig takknemlig for.

Hva kan jeg gjøre for å få god balanse og overskudd

Jeg jobbet bevisst og ;

Jeg kan rette en spesiell takk til Aftenposten. Der fant jeg en Albatross annonse som gjorde november til den beste på mange år. En rasende billig pakke til India gjorde at jeg nå er tilbake etter 10 dager nå i november, med 25 varmegrader og sol, dessverre bak mye smog, spennende mat, lukter og masse mennesker, full av spennende opplevelser fra Dehli, Agra og Jaipur. Jeg kan krysse av Taj Mahal fra reisebucketlisten min med et stort smil om munnen, stappfull av gode minner og inntrykk fra India.

Noe av evalulæringen underveis har vært at jobbstrukturen ikke alltid kan følges grunnet oppdrag, men da tilpasser jeg dagene slik at grunnprinsippene jeg har laget uansett følges.

Resultatet av denne bevisste selvledelsen kjennes på kroppen hver dag. Overskuddet er på plass, det er god balanse og tid i hverdagen. Høsten har vært strålende til tross for det dårligste været i Oslo området på mange år.

Håper du kan bruke noe av oppskriften inn i 2024. Ikke minst tenkte over hva du gjør, og hva du selv trenger. Ligg i forkant, da blir det bra!

© 2024 Vigdis Aus AS